Dag van de uitvaart

Bijna alle dagen na het moment van overlijden van uw dierbare heeft u samen met ons toegewerkt naar deze dag. Op de dag van de uitvaart nemen u en uw naasten voor het laatst afscheid van uw dierbare. Dit is een emotionele dag voor iedereen die aanwezig zal zijn tijdens de uitvaartceremonie.

Natuurlijk wilt u daarom dat alles tot in de puntjes is geregeld en dat we niets aan het toeval over laten. Op deze manier kunt u zich focussen op waar het echt om gaat, een mooi afscheid. U kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring en ons oog voor detail, zodat de dag precies verloopt zoals u en uw dierbare dat willen.
 Rouwvervoer

Door onze goede contacten in uw regio kunnen wij u helpen bij het vinden van passend rouwvervoer. Zeer waarschijnlijk bent u bekend met de zwarte rouwauto, maar wist u dat deze tegenwoordig ook in veel kleuren beschikbaar is? Of past een sierlijke koets of misschien wel een rouwboot over de rivier het beste bij de wensen van u of uw dierbare? Bij ons zit u niet vast aan een bepaalde standaard of traditie; we helpen u en informeren u uitgebreid over passend rouwvervoer.


Dragers

Wanneer de rouwstoet is aangekomen op de uitvaartlocatie, kunt u ervoor kiezen om de overledene zelf binnen te dragen of dit te laten doen door professionele dragers. De dragers dragen speciale zwarte kleding en zijn zeer geoefend in hun werk. Wilt u hier meer over weten? Dan geven wij u graag meer informatie over rouwvervoer en dragers op de gewenste uitvaartlocatie.


Van kerk tot afscheidshuis

U bent vrij om te kiezen op welke locatie de uitvaartplechtigheid plaatsvindt. In en rond uw gemeente zijn er vaak meerdere mogelijkheden, variërend van een kerk tot een afscheidscentrum. Wellicht heeft u als nabestaande of uw dierbare zelf al een idee over een locatie. Wanneer dit niet het geval is, kijken wij graag met u mee naar de mogelijkheden in uw regio.


Aankleding van een kerk

Wanneer de uitvaartceremonie in een kerk plaatsvindt zijn de mogelijkheden tot het aankleden van de ruimte beperkt tot te grenzen die de kerk hanteert. Over het algemeen zijn rouwbloemen en rouwboeketten nergelegd op een centrale plek voor in de kerk, maar dit kan per kerk verschillen. Wij informeren u graag over de gang van zaken in de kerk bij u in de buurt.

Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. Neem direct contact met ons op.


Aankleding van een uitvaartcentrum

In een uitvaartcentrum is er vaak meer ruimte om de plek aan te passen naar uw wensen. In een uitvaartcentrum zijn de mogelijkheden van het afspelen van muziek, video of presentaties ook vaak uitgebreider dan in de kerk. Door onze jarenlange ervaring in uw regio kunnen wij uitstekend informeren en adviseren over de mogelijkheden en beperkingen van een bepaalde uitvaartlocatie.


Afscheid nemen

Tijdens de uitvaartceremonie staan u en uw naasten stil bij het overlijden van uw dierbare. Dit kan in een kerk, afscheidscentrum of op een andere locatie zijn. U en uw naasten hebben hier alle tijd en ruimte om te herdenken, te spreken, te luisteren en afscheid te nemen. We doen er alles aan om uw zorgen uit handen te nemen, zodat u zich alleen bezig hoeft te houden met het afscheid en uw naasten.


Koffietafel: van eenvoudig tot uitgebreid

Na de ceremonie kiezen veel mensen ervoor om in een gemoedelijke sfeer gebruik te maken van een koffietafel. Tijdens dit moment is er vaak ruimte voor naasten en familie om herinneringen aan de dierbare op te halen en bij te praten na de emotionele dagen. Ook is er gelegenheid om de naasten sterkte te wensen bij de verwerking van het verdriet.

Een koffietafel kan zo eenvoudig of uitgebreid als u dat zelf wilt. De mogelijkheden variëren van koffie of thee met een lekkernij, tot aan een uitgebreide broodmaaltijd of buffet met frisdrank en/of alcoholische dranken. Ook voor de catering en locatie geldt dat we geen prijsafspraken of verplichtingen hebben. Hierdoor bent u vrij om te kiezen op welke locatie u de koffietafel wilt laten plaatsvinden.

Neem vrijblijvend contact met ons op!