Voor de uitvaart

​Voordat de uiteindelijke uitvaart plaatsvindt, moet u als nabestaanden in korte tijd veel regelen. Omdat u ook met het rouwproces bezig bent, is de kans daardoor aanwezig dat u belangrijke dingen vergeet die een mooi afscheid in de weg staan. Het is dus van belang om vanaf het begin van het proces een goede en betrouwbare partner erbij te hebben die verstand van zaken heeft.

Vanuit Haagen Uitvaartverzorging maken wij direct na het melden van het overlijden met u een afspraak voor een voorbereidend gesprek. Het overlijden meldt u via 0136-223936 of 0800-0233008. Tijdens het gesprek bespreken we samen met u de wensen en leggen wij u uit hoe de komende dagen verlopen en wat onze rol hierin is.

Voorbereidend gesprek

Tijdens het voorbereidend gesprek bespreken wij samen met u de wensen van uw dierbare, uzelf en/of familie en vrienden. Bij ons is het van belang dat uw wensen altijd voorop staan. Doordat we geheel onafhankelijk zijn en met niemand een provisieregeling hebben, kunnen wij uw wensen beter laten uitkomen. Wanneer een organisatie toch korting aan ons geeft, geven wij deze korting door aan u. Op deze manier blijven wij als organisatie onafhankelijk en objectief.

De uitvaartwensen die we in eerste instantie met u bespreken, hebben betrekking op (praktische) zaken die zo snel mogelijk in gang gezet moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn:
 • De laatste verzorging
 • Rouwbezoek
 • Uitvaartlocatie
 • Locatie koffietafel

Verder moet u denken aan:

 • De kist uitzoeken
 • Rouwkaarten
 • Bidprentjes

Checklist bij overlijden

Wanneer een familielid overlijdt is dit erg ingrijpend. Naast bovengenoemde punten zijn er meer zaken die u in deze moeilijke tijd moet regelen. De checklist op deze pagina zal u daarbij helpen.

Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. Neem direct contact met ons op.

 

Laatste verzorging

De laatste verzorging vindt al snel plaats na het overlijden van uw dierbare. U kunt ervoor kiezen om dit zelf en/of met naasten te doen of door onze medewerkers te laten verzorgen. In het tweede geval vragen wij u om passende boven- en onderkleding klaar te leggen. U bepaalt verder hoe we de overledene opmaken en of hij/zij sieraden zal dragen.

Mocht u interesse hebben in een rituele laatste verzorging dan is dit ook mogelijk. In dat geval gaan we in overleg met u opzoek naar bijvoorbeeld de juiste locatie.

Bel voor meer informatie: 0316-223936

Rouwbezoek

Vanzelfsprekend baren we uw dierbare op waar hij/zij dat graag had gewild of daar waar naasten voor kiezen. Voorbeelden hiervan zijn:
 • Thuis in bed
 • Thuis in de woonkamer
 • Rouwcentrum
 • Afscheidshuis bij u in de buurt

We lichten u graag in over de mogelijkheden die het rouwbezoek met zich meebrengt.
 

De kist uitzoeken

De kist uitzoeken is voor veel nabestaanden een lastige keuze. Tegenwoordig is het aanbod zo groot. Van sober tot uitbundig of van ecologisch verantwoord tot en met het gebruik van luxe houtsoorten. Letterlijk bijna alles is mogelijk.

Om deze keuze voor u te vereenvoudigen, hebben wij altijd een catalogus bij ons om u alvast een idee te geven van de mogelijkheden. Wanneer u nu alvast wilt kijken naar een klein deel van de selectie kunt u hier alvast rondkijken. Ook in het leveren van kisten zijn wij geheel onafhankelijk, zo kunnen wij nog beter inspelen op de wensen van de klant.

Kisten zijn vaak aan te passen naar persoonlijke smaak door bijvoorbeeld de houtsoort te veranderen of de greep aan te passen. Dit vergroot wederom het aanbod en maakt de keuze dus nog lastiger. Wanneer u er niet uitkomt of extra voorlichting nodig heeft over een bepaalde kist, dat kunt u ons altijd bellen voor informatie.

Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. Neem direct contact met ons op.
 

Rouwkaarten en bidprentjes

Een rouwkaart is een mogelijkheid om familie, vrienden, kennisen en zakelijke relaties mee te delen dat uw dierbare is overleden. Sommige nabestaanden leveren zelf de tekst en het ontwerp aan van de kaart, terwijl anderen graag een bestaand design gebruiken. Het versturen van de rouwpost, inclusief het regelen van de rouwpostzegel, verzorgen wij voor u.

Het bidprentje is een klein bedrukt kaartje (vaak A7-formaat) ter nagedachtenis aan de overledene. Aan de voorzijde van dit bidprentje plaatst men vaak een foto of religieuze afbeelding. Aan de binnenkant een Memoriam met persoonsgegevens met eventueel een kort geschreven tekst, gebed of Bijbeltekst.

Rouwkaarten en bidprentjes (of gedachtenisprentjes) hadden vroeger vaak veel grijstinten, maar die tijd is veranderd. Tegenwoordig zien wij juist veel kaarten voorbij komen met kleur en/of kunstzinnige uitingen. Maar ook traditionele kaarten hebben nog steeds hun plaats. Ook hierin is dus alles mogelijk.

Omdat we al jarenlang werkzaam zijn binnen de uitvaartbranche hebben we veel ervaring met het opstellen van rouwkaarten en bidprentjes. Om deze reden kunnen wij u goed helpen met het leveren van ideeën, ontwerpen en zelfs het afdrukken van uw rouwkaarten en bidprentjes. Wanneer u dit hulpmiddel niet wenst te gebruiken, is dat ook geen probleem. Uw wensen staan bij ons altijd voorop.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op!