Uitvaart ideeën

Bij een uitvaart zijn er talloze mogelijkheden om gedachtes en ideeeën te realiseren. Onder andere op het gebied van: Nabestaanden kiezen tegenwoordig veel bewuster voor de invulling van een begrafenis of crematie. Alle mogelijkheden die tegenwoordig aanwezig zijn, kunnen ervoor zorgen dat u uw keuze moeilijker maakt.

Iets dat steeds vaker voorkomt is het 'uitvaartoverlijdensplan'. Dit is een document waar u uw eigen wensen met betrekking tot uw eigen begrafenis kunt vastleggen. Een van de grote voordelen hiervan is dat u de zware taak van het maken van keuzes vermijdt voor de nabestaanden. Doordat zij minder tot niet worden belast met dit soort regelzaken bevorderd dit het rouwproces. Mocht u niet in het bezit zijn van een 'uitvaartoverlijdensplan' dan denken wij graag met u mee.


Rouwkaarten

Tegenwoordig zijn rouwkaarten in veel vormen en kleuren beschikbaar. In de foto's hieronder vindt u een aantal voorbeelden van verschillende rouwkaarten. Er is altijd wel een kaart die bij uw dierbare past. In het ontwerpen van de kaarten bent u vanzelfsprekend vrij. U kunt dit zelf doen, laten doen door een eigen vormgever of over laten aan onze eigen vormgever. Ook het afdrukken van de rouwkaarten kunt u zelf, extern of door ons laten doen.

Rouwbezoek

Wij als Haagen Uitvaartverzorging vinden het erg belangrijk dat u op uw eigen gewenste manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. U kunt alleen of samen met vrienden, familie en/of andere nabestaanden afscheid nemen. Het rouwbezoek kan thuis platsvinden wanneer u uw dierbare thuis laat opbaren. Een andere optie is ons Afscheidshuis D'n Dunsel. In beide gevallen kunt u zelf bepalen op welke tijdstippen u bezoek wilt ontvangen. Wanneer u kiest voor Afscheidshuis D'n Dunsel ontvangt u een sleutel zodat u de overledene 24 uur per dag kunt bezoeken.
 

Rouwvervoer

Het vervoer van uw dierbare is een bijzonder moment. Het is van belang dat het vervoersmiddel bij de overledene past. Hield hij of zij van traditie? Dan is een zwarte of witte rouwauto wellicht een passende keuze. Hield hij of zij van paarden, motoren, fietsen of varen? In dat geval is een koets, motor, bakfiets of boot mischien wel het juiste vervoersmiddel. Wat u ook bedenkt, wij weten zeker dat we samen met u het juiste vervoersmiddel vinden. Ter inspiratie staan hier een aantal voorbeelden van rouwvervoer

Rouwbloemen

Rouwbloemen maken het afscheid van uw dierbare nog persoonlijker. Net als rouwkaarten en het rouwvervoer zijn rouwboeketten er in alle soorten en maten. De bloemist creëert de bos bloemen geheel naar uw wens.

Het kan zijn dat u een bloemenkrans in de lievelingskleur van uw dierbare wenst of dat u liever een mand met magrietjes heeft om over het gras te strooien? Bloemen zorgen hoe dan ook voor een persoonlijke glans aan de uitvaart. Enkele voorbeelden weergegeven in de afbeeldingen hieronder.

Wij helpen u graag met het uitzoeken en bestellen van een mooi rouwboeket. Wanneer u dit liever zelf wilt samenstellen bij de bloemist kan dit natuurlijk ook.
 
 

Rouwgedichten

Een rouwgedicht kan een extra dimensie geven aan de rouwkaart van uw dierbare of tijdens de uitvaartceremonie. Over het algemeen zijn de gedichten op een rouwkaart korten dan die tijdens de ceremonie. Deze gedichten kunnen rijmend zijn, maar dit hoeft niet. Om u te inspireren staan hieronder een aantal links naar externe websites voor een groot aantal voorbeelden van rouwgedichten:

Bezoek Rouwgedichten.nl voor rouwgedichten

Bezoek Gedichtenstad.nl voor rouwgedichten

Grafkisten

Tegenwoordig zijn grafkisten in grote variatie verkrijgbaar. U kunt onder andere kiezen uit een variëteit aan klassieke, trendy, luxe, ecologische of basis kisten. Op deze manier is het mogelijk om de persoonlijkheid van uw dierbare terug te laten komen in de uitstraling van de kist.  Vaak kiest u de basisvorm en kunt u vervolgens het soort hout en de handgrepen aanpassen naar uw wensen of die van uw dierbare.
 
 
Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. Neem direct contact met ons op.
 

Uitvaartmuziek

Het is vaak lastig om de juiste en passende muziek uit te kiezen voor de begrafenis of crematie. De grote keuze aan muziek maakt het ook niet makkelijker. Om u te ondersteunen hebben wij een 'uitvaart top 10' samengesteld en een aantal externe websites toegevoegd.

Uitvaart top 10

  1. Time To Say Goodbye - Andrea Bocelli & Sarah Brightman
  2. Het Water - Marco Borsato
  3. De Steen - Paul de Leeuw
  4. Angels - Robbie Williams
  5. Afscheid Nemen Bestaat Niet - Marco Borsato
  6. Tears In Heaven - Eric Clapton
  7. Imagine - John Lennon and The Plastic Ono Band
  8. Papa - Stef Bos
  9. The Rose - André Rieu
  10. De Weg - Guus Meeuwis

Lees meer over uitvaartmuziek op Leerwiki.nl

Lees meer over uitvaartmuziek op Wikipedia.nl

Gedenkstenen en Asbestemmingen

Gedenkstenen of asbestemmingen zijn er in veel verschillende maten, vormen en kleuren. Hieronder staan een aantal gedenkstenen weergeven als voorbeeld.
 
 
U kunt bepalen wat de bestemming is voor de as van uw dierbare. Er zijn hierbij twee mogelijkheden; bijzetten van de as of uitstrooien van de as.

Wanneer u kiest voor het bijzetten van de as is er de mogelijkheid dit te bewaren in een urn thuis, een urnenmuur, een urnentuin of in een nieuw of bestaand graf.

Tegenwoordig is er ook steeds meer vraag naar sieraden waarin een deel van de as verwerkt is. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van asbestemminge.

Wilt u graag meer weten over asbestemmingen? Bel of mail ons dan gerust met uw vraag.

 
 

U kunt de as ook zelf verstrooien of laten uitstrooien op het strooiveld bij het crematorium of op een speciaal veld bij de begraafplaats van uw kerk. Het is ook mogelijk om de as uit te strooien op een plek, waar uw dierbare een bijzondere band mee had. Denk hierbij aan verstrooiing over land, zee of vanuit een vliegtuig of luchtballon.

Neem vrijblijvend contact met ons op!