Afscheidshuis Angeroyen

Begin 2021 hebben wij de deuren geopend van het monumentale pand Angeroyen. Deze statige villa midden in Didam heeft een rijke historie met verschillende functies en doet nu dienst als opbaarlocatie. De locatie van dit prachtige pand is uniek in de omgeving.

Afscheidshuis Angeroyen kunt u gebruiken als 24-uurs opbaarlocatie. 

Lees hieronder verder of neem direct direct contact met ons op. Dan helpen wij in een persoonlijk gesprek verder op weg.

Bel bij overlijden: 0316-223936


Checklist bij overlijden

Wanneer een familielid overlijdt is dit erg ingrijpend. Naast bovengenoemde punten zijn er meer zaken die u in deze moeilijke tijd moet regelen. De checklist op deze pagina zal u daarbij helpen.

Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. Neem direct contact met ons op.
 

Wie moet de uitvaart regelen?

Als u te maken krijgt met iemand die overlijdt in uw omgeving kan het lastig zijn om tijd en aandacht vrij te maken voor administratieve zaken. Het is van belang dat zowel persoonlijke als financiële zaken juist worden afgehandeld. In sommige gevallen is dit niet altijd even makkelijk, het is daarom goed om dit samen met iemand anders af te handelen zoals  bijvoorbeeld met een familielid. Dit zal misverstanden en onduidelijkheden voorkomen. In een testament kan een persoon zijn aangewezen wie de afwikkeling van de erfenis regelt, deze persoon wordt de executeur genoemd. Dit kan een van de erfgenamen zijn maar ook een buitenstaander (meer info  erfwijzer.nl/executeur).

 

Wanneer moet de uitvaart plaatsvinden?

Na het overlijden moet er een crematie of begrafenis geregeld worden. In de wet op de lijkbezorging staat beschreven dat de uitvaart niet binnen 36 uur na het overlijden mag plaatsvinden en uiterlijk op de zesde werkdag. Met toestemming van de officier van justitie kan er een uitzondering gemaakt worden op deze wet. Met een verklaring van de behandelend arts kan bij de gemeente een uitstel aangevraagd worden om na de zesde werkdag te mogen cremeren of begraven.


Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie kunnen erg variëren per crematorium en liggen tussen de €900 en €1.200 euro. Voor kinderen wordt in veel gevallen een lager tarief gehanteerd. In dit bedrag zijn de volgende zaken inbegrepen:
  • (Indien aanwezig) De beschikking over een familiekamer waar de familie voor de plechtigheid plaats kan nemen
  • Gebruik van de aula voor de plechtigheid, inclusief gebruik van een muziekinstallatie
  • Gebruik van de koffiekamer voor condoleances, inclusief bediening, maar exclusief consumpties
  • De crematie, alsmede de asurn met daarin de overgebleven as.
 

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis kunnen net als van een crematie erg variëren. In het bijzonder de grafrechten verschillen sterk tussen verschillende regio’s. Daarnaast is de omvang van de begrafenis van grote invloed. Een fraaie kist kost al snel enkele honderden euro’s meer dan een standaardkist en zo zijn er veel meer factoren die een rol spelen in de uiteindelijke prijs van een begrafenis. Een gemiddelde begrafenis kost in Nederland tussen de €7.000 en €9.000. 

Een begrafenis is in de meeste gevallen duurder dan een crematie. Het verschil zit hem in de kosten voor het graf en de grafsteen. De kosten van grafrechten verschillen zeer sterk per regio. Deze kosten bedragen minimaal €500, maar in enkele regio’s loopt dit bedrag op tot €5.000. In Zevenaar, Didam, Duiven en Westervoort bedragen de kosten ongeveer €1.900 voor een periode van 10 jaar. In veel gevallen zijn de kosten voor een graf in een grote stad of begraafplaats hoger dan voor een graf in een kleine stad of oude begraafplaats. 

Andere kosten die ervoor zorgen dat een begrafenis duurder is dan een crematie, zijn de grafsteen en de gedenksteen. De grafsteen/zerk is een plaat die ligt bovenop het graf ligt en de gedenksteen is de verticale steen waarop de naam, geboorte-en overlijdensdatum van de overledene is gegraveerd. Een gemiddelde gedenksteen kost ongeveer €1.700. Wanneer hier een liggende grafsteen bij komt stijgt dit bedrag tot gemiddeld €2.500. Uiteraard variëren de kosten afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren, het materiaal van de steen, de vorm en het formaat van de steen.

 

Bel me terug

Cookie instellingen