Uitvaart in de Achterhoek

Op het moment dat er in uw vrienden- of familiekring een dierbare overlijdt valt er voor u veel te verwerken. Buiten uw emoties moet u ook nadenken over de wijze waarop u uw dierbare wilt herdenken. Hiermee kan Haagen Uitvaartverzorging u begeleiden. Door onze persoonlijke benadering en vertrouwde uitstraling zorgen wij er voor dat u zich al snel op uw gemakt voelt. Met ruime jaar ervaring binnen de uitvaartbranche in de Achterhoek kunnen wij u zeer goed ondersteunen in deze moeilijke periode.

Kortom wanneer u op zoek bent naar de uitvaart die bij u en uw dierbare past, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gevestigd in Didam en verzorgen uitvaarten van Zevenaar tot en met Doetinchem en omgeving, dus eigenlijk een heel groot gedeelte van de Achterhoek.

Haagen Uitvaartverzorging staat voor professioneel, discreet en prettig in de omgang. Wij hanteren een onafhankelijke en objectieve blik om ervoor te zorgen dat uw wensen bij ons ook daadwerkelijk voorop staan. Deze pagina is bedoeld om u meer informatie te geven over het regelen van een uitvaart in de Achterhoek. Daarbij moet u denken aan:

Bel bij overlijden: 0316-223936

Wat regelen bij een uitvaart?

Bij een uitvaart komt er het een en ander om de hoek kijken. In eerste instantie dient u het overlijden te melden. Dit kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week, doen via 0800-0233008 (gratis) of 0316-223936.

Vervolgstappen zijn onder andere:
 • Familie en vrienden inlichten;
 • Huisarts informeren;
 • Adressenlijst opstellen;
 • Bloemen voor de uitvaart regelen;
 • Eventuele kist, urn en/of grafsteen uitzoeken;
 • Rouwdrukwerk opstellen;
 • Etc.

Er is dus genoeg te regelen voor de uitvaart van uw dierbare. Hiervoor is Haagen Uitvaartverzorging de geschikte onderneming om in uw regio de uitvaart te verzorgen. U kunt ons  voor meer informatie altijd mailen via info@haagenuitvaartverzorging.nl of lees de checklist op onze website.


Wat zijn de kosten voor uw uitvaart?

 • Keuze van uw uitvaart, begraven of cremeren?
 • Type opbaring
 • Type uitvaartdienst
 • Een overlijdensadvertentie plaatsen?
 • Rouwkaarten versturen?
 • Eventuele andere wensen

Waar regel ik mijn uitvaart in Doetinchem en omstreken?

Vanaf 2012 heeft Haagen Uitvaartverzorging een nieuw afscheidshuis. Dit afscheidshuis is gevestigd in het monumentale pand D’n Dunsel te Didam. Didam ligt op ongeveer 15 minuten rijden vanaf Doetinchem. Dit pand heeft buiten haar prachtige historie ook een fantastische omgeving. Deze factoren zorgen voor een respectvolle en eerbiedige manier om afscheid te nemen van uw dierbare.

In deze villa kunt u gebruik maken van verschillende faciliteiten, zoals:
 • Een speciale ruimte voor de laatste verzorging en aankleding van uw dierbare;
 • Een 24-uurs opbaarkamer;
 • Een koffiekamer;
 • Een slaapkamer met aparte badkamer;
 • Een woonkamer met speelhoek voor de kinderen.

Mocht u benieuwd zijn naar de mogelijkheden of bent u geïnteresseerd in een rondleiding in dit pand wees vrij om contact met ons op te nemen. U kunt ons telefonisch bereiken via 0800-0233008 (gratis) of 0316-223936 of mailen naar info@haagenuitvaartverzorging.nl .


Wanneer vindt een uitvaart plaats na het overlijden (binnen hoeveel dagen)?

Wanneer er tot intens verdriet iemand is komen te overlijden speelt vaak de vraag “binnen hoeveel dagen moet de uitvaart plaatsvinden?” Dit is min of meer volgens de wet bepaald. Volgens de Wet op Lijkbezorging (Art. 16) moet een uitvaart tussen 36 uur na overlijden tot de zesde werkdag (het weekend en feestdagen niet meegerekend) plaatsvinden.  Doormiddel van een draaiboek wordt deze dag vervolgens georganiseerd.

Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. Neem direct contact met ons op.
 

Waarom kiezen voor een begrafenis of crematie?

Echter in sommige gevallen is de wens van uw dierbare niet bekend. In dit geval zijn er verschillende opties die u kunnen helpen in uw besluit. Enkele mogelijkheden zijn:
 • Praat met vrienden/familie over het onderwerp;
 • Bekijk uw wensen, niet alles is mogelijk bij cremeren of begraven;

Hoe verloopt een uitvaart?

Hoe uw uitvaart verloopt is afhankelijk van waar uw voorkeuren of die van uw dierbare liggen. Een begrafenis verloopt anders dan een crematie.  Waar u bij een begrafenis vaak start met een rouwstoet, spreekt u bij een crematie vaak af in een crematorium waar u een bepaalde tijd ter beschikking krijgt. Voor meer informatie over het verloop van uw uitvaart kunt u contact met ons opnemen via het formulier onderaan de pagina.

Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. Neem direct contact met ons op.


Routebeschrijving

Haagen Uitvaartverzorging bevindt zich in de Raadhuisstraat 11 te Didam. In de Achterhoek wordt dit dorp door Liemers ook wel “Diem” genoemd.  De routebeschrijving naar Afscheidshuis D’n Dunsel vanuit Doetinchem vind u door deze link te volgen. Mocht u niet in het bezit zijn van een auto en/of rijbewijs kunt u via het openbaar vervoer voor de deur uitstappen. Wanneer u vanuit Montferland, Zevenaar of andere locaties in Gelderland ons afscheidshuis wilt bezoeken kunt u altijd contact met ons opnemen via 0800-0233008 (gratis) of 0316-223936 of mailen naar info@haagenuitvaartverzorging.nl
 

Bel me terug